Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Πρόγραμμα και επιστημονικά επίπεδα

Πανελλήνιες 2018: Πρόγραμμα και επιστημονικά επίπεδα | Newsit.grΤην Παρασκευή 8 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλήνιες 2018. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα επιστημονικά πεδία και το πρόγραμμα.

Οι Πανελλήνιες 2018 αρχίζουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια, ενώ στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ. Πρώτο μάθημα για ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια η Νεοελληνική Γλώσσα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών θα είναι...
κατά δύο ημέρες μικρότερη λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ανακατεύεται η τράπουλα των σχολών και των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία των φετινών υποψηφίων για τις Πανελλήνιες τον Ιούνιο του 2018. Το εισαγωγικό σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων κι ενός πέμπτου, που μετράει μόλις τρία χρόνια εφαρμογής, έχει δεχτεί πληθώρα αλλαγών ακόμα και πριν από την έναρξη της εφαρμογής του.

Πανελλήνιες 2018 και το 4ο επιστημονικό πεδίο
Η σημαντικότερη αλλαγή φέτος αφορά την κατάργηση του 4ου επιστημονικού πεδίου που άνοιγε τις πόρτες των παιδαγωγικών σχολών. Πλέον οι σχολές των Παιδαγωγικών ανοίγουν για όλους τους υποψήφιους χωρίς την υποχρέωση εξέτασης των Μαθηματικών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας που πέρσι καταβαράθρωσαν τις επιδόσεις των υποψηφίων του εν λόγω πεδίου. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, τα επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.
2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.
3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες οικονομίας και πληροφορική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Πανελλήνιες 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου