Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Κυριακή 15/4 στη Χίο

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και σημαντική υποχώρηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου 2018. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες οπότε και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 27, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 27 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στις βόρειες ακτές της Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ. Ωστόσο, στην έξοδο του Πατραϊκού, στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, στη θάλασσα των Κυθήρων και στα θαλάσσια τμήματα νότια της Πελοποννήσου το ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα αναμένεται να ενισχυθεί τοπικά στα επίπεδα των 8 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά και των 9 μποφόρ.
  
Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Χίο σήμερα Κυριακή 15/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους  21 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός:  Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: Θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Θα κινηθούν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βάθους χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Θα κινηθούν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός των επόμενων ημερών
Τη Δευτέρα (16/4) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια. 
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά.

Την Τρίτη (17/4) στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νοτιοανατολικά. 
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου