Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Eco Car: το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (pics & vid)

Παράγεται στην Κίνα και έχει «νονά» την ελληνική εταιρεία Eco-Sun

Είναι λιλιπούτειο, με μήκος 2,245 μέτρα, αλλά αρκετό για τη μεταφορά δύο ατόμων. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, χαμηλής και υψηλής ισχύος οι οποίες οδηγούνται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, από 16 ετών, ή αυτοκινήτου από 18 ετών αντίστοιχα.

Το κόστος του δεν ξεπερνά τα...
6.700€ στην έκδοση χαμηλής ισχύος και τα 7.700€ στην έκδοση υψηλής ισχύος.

Το Eco-Car δεν είναι λοιπόν μόνο το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς αλλά και το φτηνότερο συνολικά. Επίσης έχει το χαμηλότερο κόστος χρήσης, καθώς η εταιρεία που το διαθέτει, η Eco-Sun, υποστηρίζει ότι η ενέργεια που αντλεί για κάθε 100 χιλιόμετρα αντιστοιχεί σε 1€.

Αυτά ωστόσο δεν είναι τα μόνα στοιχεία που καθιστούν το Eco-Car μια εξαιρετική λύση για τις αστικές μετακινήσεις. Το μήκος του είναι τέτοιο, που του επιτρέπει να σταθμεύει οπουδήποτε, ακόμα και κάθετα, ενώ δεν ρυπαίνει και δεν παράγει θόρυβο. Τα έξοδα συντήρησης είναι εξαιρετικά χαμηλά, καθώς εδώ δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη που απαιτούν λίπανση, ρύθμιση κ.λ.π., ενώ δεν πληρώνει, όπως είναι φυσικό, ούτε τέλη κυκλοφορίας.

Με μια πλήρη φόρτιση, η έκδοση χαμηλής ισχύος μπορεί να κινηθεί για απόσταση 120 χιλιομέτρων, ενώ η πιο ισχυρή για απόσταση 100 χιλιομέτρων, που είναι υπέρ αρκετά για το σύνολο σχεδόν των μετακινήσεων στην πόλη σε μια ημέρα. Μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 6-7 ώρες στο οικιακό δίκτυο και πολύ λιγότερο σε δημόσιους φορτιστές ή ταχυφορτιστές.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το Eco-Car, που οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου και ονομάζεται Low Speed, έχει ισχύ 4 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, καθώς αυτό ορίζουν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το ισχυρότερο μοντέλο που οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου έχει ισχύ 10 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Έτσι, μπορεί να κινηθεί με άνεση τόσο μέσα στην πόλη, όσο και γύρω από αυτή.

Το Eco-Car έχει ήδη πάρει ευρωπαϊκή έγκριση καταλληλότητας και είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πολλά υποσχόμενο Eco-Car, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της εταιρείας που το διαθέτει, www.ecosun.gr.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου