Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το κόλπο για να χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί κουζίνας

Σχεδόν όλοι έχουμε στο σπίτι μας χαρτί κουζίνας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν αλόγιστη χρήση του...

Γιατί όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ανεξέλεγκτα το χαρτί κουζίνας; Το χαρτί κουζίνας, δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές για καθάρισμα.

Όταν βραχεί πολύ αρχίζει και...
διαλύεται και σίγουρα δεν έχει την απορροφητικότητα που έχουν τα πανιά με μικροΐνες.

Ένας άλλος καλός λόγος για να μην το χρησιμοποιείτε; Είναι μίας χρήσης. Αν έχετε οικολογική συνείδηση (πράγμα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν σήμερα) τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας αντί για κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Στα μπόνους είναι και το γεγονός ότι θα κάνετε και αρκετή οικονομία.

Πώς θα χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί; Χρησιμοποιήστε το σε πράγματα που δεν θα θέλατε να τα αγγίξει κάποιο ύφασμα όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο ή για να καθαρίσετε κάτι πολύ βρώμικο στο μπάνιο.

Σύμφωνα με το spirossoulis.com, ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βάλετε αυτή τη νέα συνήθεια στη ζωή σας είναι να αποθηκεύετε το χαρτί κουζίνας μέσα σε ένα ντουλάπι αντί να το αφήνετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Είναι ένα απλό τρικ που όμως λειτουργεί πολύ καλά. Προμηθευτείτε παράλληλα ένα καλάθι που μέσα θα βάλετε μερικές πετσέτες ή πανιά που θα είναι πάντα προσβάσιμα. Αυτό το μικρό «όριο» που θέτει η… πόρτα του ντουλαπιού θα σας αποθαρρύνει να χρησιμοποιήσετε το χαρτί την επόμενη φορά που θα έχετε ένα μικρό ατύχημα στην κουζίνα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου