Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αυτό το πρόβατο κρύβονταν σε μια σπηλιά επί 6 χρόνια για να αποφύγει το κούρεμα - Στο τέλος όμως το έπιασαν και τότε... [photos]

Αυτός είναι ο Σρεκ, το πρόβατο με το...πολύ πετυχημένο όνομα που δραπέτευσε από το κοπάδι του και κρύβονταν για έξι ολόκληρα χρόνια.

Γιατί το έκανε;

Ο λόγος είναι πολύ απλός...


Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους ο Σρεκ δεν ήθελε να κουρευτεί και το πέτυχε, βρίσκοντας καταφύγιο σε μια σπηλιά της Νέας Ζηλανδίας!





Όταν τελικά οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν να τον βρουν εντελώς τυχαία το 2004, δεν ήταν σίγουροι ότι αυτό που έβλεπαν ήταν το χαμένο τους πρόβατο.

Για την ακρίβεια δεν ήταν καν σίγουροι ότι αυτό που βρήκαν ήταν ένα πρόβατο.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «σύγχρονος γεωργός», όταν οι ιδιοκτήτες του τον κούρεψαν (δυστυχώς για τον Σρεκ τελικά δεν μπόρεσε να το αποφύγει), εξοικονόμησαν αρκετό μαλλί για την παραγωγή 20 ανδρικών κοστουμιών.





Και κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα.. Αν ένα πρόβατο δεν κουρευτεί, το τρίχωμα του συνεχίζει αυξάνεται;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά μόνο αν το πρόβατο είναι εξημερωμένο. Τα χαριτωμένα αυτά ζώα εξελίσσονται με βάση τον τρόπο που τους συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.

Τα άγρια ξαδέρφια τους εξακολουθούν να χάνουν το μεγαλύτερο μέρος από το τρίχωμά τους κάθε χρόνο.



Ίσως ο Σρεκ συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια και επεδίωξε να βρεθεί. Ίσως το τρίχωμα του να τον ζέσταινε υπερβολικά ή να του κάλυπτε τα μάτια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει.

Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει με βεβαιότητα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μόλις ο Σρεκ απαλλάχθηκε από το τρίχωμα του, είχε ένα τεράστιο χαμόγελο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου