Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Κατακραυγή: Οι απίστευτες δικαιολογίες και η "συγγνώμη" - Τι λένε οι φαντάροι που βασάνισαν τον σκύλο

Μετά τον σάλο και τη δικογραφία σε βάρος τους, οι φαντάροι που βασάνισαν τον σκύλο σε στρατόπεδο στην Κόνιτσα εμφανίστηκαν με γραπτή δήλωση και ζητούν «συγγνώμη» για την αποτρόπαια πράξη τους.

Συγγνώμη για την πρωτοφανή κακοποίηση σκύλου σε στρατόπεδο της Κονιτσας που συγκλόνισε τη χώρα, ζητούν οι με δήλωση τους οι δύο νεαροί που βασάνισαν το ζώο.

Ο Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, που υπογράφουν τη δήλωσή σε τοπικά μέσα, αναφέρουν ότι πρόκειται για… ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους. Μάλιστα, όπως λένε δεν είχαν καμία… πρόθεση να κακοποιήσουν το ζώο!

Πράγμα βέβαια που διαψεύδει το σοκαριστικό βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος»

Καλά στην υγεία του το σκυλί
Το σκυλάκι στάθηκε τυχερό και επέζησε των βασανιστηρίων που υπέστη από τους δύο οπλίτες στο στρατόπεδο της Κόνιτσας.

Συγκεκριμένα, η Φιλοζωική Κόνιτσας αναφέρει πως επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του φυλακίου στο χωριό Πληκάτι, ο οποίος ενημέρωσε ότι το σκυλάκι ζει αλλά είναι πολύ φοβικό. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή του ταΐζουν αλλά φέρεται να δυσκολεύονται να το πλησιάσουν.

Η Φιλοζωική ανακοίνωσε πως κλιμάκιο θα επισκεφτεί το χωριό ώστε να επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για το σκυλάκι που βασανίζεται στο βίντεο και να το βοηθήσει.

Την πληροφορία ότι το σκυλί ζει μετέδωσε και ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων. Ωστόσο σύμφωνα με τον Σύλλογο το σκυλί φροντίζει ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής.


Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Παράλληλα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σχετικά με το βίντεο, το οποίο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνονται οι δύο οπλίτες κι ένας τρίτος συνάδελφός τους κινηματογραφεί την κτηνωδία.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ από το ΓΕΣ
Ταυτόχρονα, σεε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Έρευνα που διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για τον φρικιαστικό βασανισμό του σκύλου σε στρατιωτικό χώρο που ανήκει στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου