Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Τρίτη 27/3

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με βαθμιαία βελτίωση και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 8 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από τη Χίο σήμερα Τρίτη 27/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει έως τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε το ίδιο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα υπάρχουν, όμως, και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου