Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συννεφιασμένος το πρωί, βροχερός μετά το μεσημέρι ο καιρός σήμερα Δευτέρα 26/3 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018. Στα δυτικά και βόρεια θα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα αναμένεται να σημειωθεί έντονη μεταφορά σκόνης, έχοντας ως συνέπεια την εκδήλωση λασποβροχών και τον περιορισμό της ορατότητας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 22, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις μέτριοι 6 με 7 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις, αλλά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από τη Χίο σήμερα Δευτέρα 26/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικού ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Για το υπόλοιπο τη ημέρας ο καιρός θα είναι άστατος χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση λίγων πρόσκαιρων όμβρων. Αυξημένες θα είναι και πάλι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και κατά διαστήματα στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. |
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια, με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου