Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Βροχή σήμερα Σάββατο 24/3 στη Χίο

Άστατο καιρό, με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. Έως και τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη και κυρίως νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα περιοριστούν σημαντικά. Ωστόσο μετά το μεσημέρι, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, τα οποία σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, αναμένεται πρόσκαιρα απομάκρυνση της Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ανατολικό Αιγαίο αρχικά θα πνέουν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, αλλά βαθμιαία επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο νότιοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά κατά τόπους θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, αλλά τις μεσημεριανές ώρες στα νότια πελάγη θα ενισχυθούν πρόσκαιρα σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Σάββατο 24/3, τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια το πρωί, αναμένεται καταιγίδα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους έως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ μέχρι βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πιθανόν το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Από Νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Νότια Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και πιθανόν της Δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα Νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ανατολικά και τα Νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα Νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια, η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου