Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Δραματικές εξελίξεις: Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι την Κρήτη

Με δύο νέες άκρως προκλητικές navtex που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία δείχνει να απαντά ευθαρσώς σήμερα (24/2) στους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύοντας τεράστια θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων από την Κήτη έως και την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του philenews.com και του militaire.gr.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, με...
μία δεύτερη navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.


Πρόκειται για τις navtex 0283/18 και 0288/18 που δεσμεύτηκαν μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες.



Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προβαίνει σε σχετικές προκλήσεις επικαλούμενη έρευνες με γερμανικής ιδιοκτησίας ερευνητικά πλοία (του Πανεπιστημίου του Αμβούργου στη εν λόγω περίπτωση), με navtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το philenews.com, το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου