Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Λέσβος: Αφέθηκε ελευθέρος ο κτηνοτρόφος πυροβόλησε στον αέρα για να αποτρέψε λαθρομετανάστες να τον κλέψουν

Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει μετανάστεςΤο έκανε για να τους τρομάξει

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης ο 55χρονος κτηνοτρόφος που χθες πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα προκειμένου να εκφοβίσει μετανάστες, που είχαν μπει στην ιδιοκτησία του κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο. Ο εισαγγελέας τον...
παρέπεμψε να δικαστεί τον Απρίλιο του 2019 με τις κατηγορίες της απειλής της παράνομης οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ η σύζυγος του δράστη, που βρισκόταν χθες στο σπίτι, τον ειδοποίησε ότι μετανάστες έχουν μπει μέσα στην ιδιοκτησία του πετώντας πέτρες προς το σπίτι προκειμένου ανενόχλητοι να του κλέψουν ζώα. Κάτι που όπως καταγγέλλει έπραξαν επανειλημμένα στο παρελθόν.

Στο παρελθόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν υπάρξει στην περιοχή της Μόριας και συλλήψεις μεταναστών οι οποίοι είχαν κλέψει και σφάξει ζώα προκειμένου να τα πουλήσουν σε άλλους μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό.

Ο 55χρονος μετά το τηλεφώνημα της συζύγου του έσπευσε στην ιδιοκτησία του και προκειμένου να τους απομακρύνει πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα στον αέρα.

Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο 55χρονος συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και ζωοκλοπή τρεις μετανάστες ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, οι οποίοι και παραπέμπονται στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο για να δικαστούν.

Οι ίδιοι πάντως ισχυρίζονται ότι απλά περνούσαν έξω από το κτήμα και δεν είχαν πρόθεση να κλέψουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας βρέθηκαν στην κατοχή του 55χρονου καθώς και στο αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

Έξω από το δικαστήριο της Μυτιλήνης από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κάτοικοι της Μόριας μαζί και με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, διαδηλώνοντας υπέρ του κατηγορούμενου συμπατριώτη τους, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο μπροστά από αυτό και δηλώνοντας την πλήρη αντίθεση τους, όπως τόνισαν με δηλώσεις εκπροσώπων τους, στην χωρίς περιορισμούς λειτουργία του καταυλισμού.

Παράλληλα ζητούν «λειτουργία του κράτους, τήρηση των νόμων», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου