Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Τρίτη 27/2 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 καθώς και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα ημιορεινά, αλλά κατά περιόδους και στα πεδινά, της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα κυμανθεί από -7 έως 5, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17, και στην Κρήτη από 12 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ και προς το βράδυ από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Τρίτη 27/2, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...

9 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ προς ο βράδυ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά έως και το ξημέρωμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τη νύχτα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από τη νύχτα νότιοι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από τη νύχτα βαθμιαία θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νότια.
Άνεμοι: Από δυτι8κές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νότιοι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 και στην Ήπειρο από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου