Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Με αρκετές νεφώσεις σήμερα Κυριακή 25/2 ο καιρός στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής και βαθμιαία της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο περιμένουμε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα ενταθούν αρχικά στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 6 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 17 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Κυριακή 25/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα 26/2, προβλέπεται βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές ώρες περιμένουμε καταιγίδα με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και δυνατούς ανέμους από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις που οι έντασή τους θα φτάνει τα 6 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί, που θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εξασθένηση στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το βράδυ, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 300 μέτρα) και αργά τη νύχτα, πιθανώς τοπικά στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς. Αργά τη νύχτα, πυκνές χιονοπτώσεις πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 και από το βράδυ 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανόν αργά τη νύχτα να είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου