Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Καταιγίδες σήμερα Τετάρτη 21/2 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανότητα για κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θεσσαλία και τα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βόρειας χώρας περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καταιγίδα από τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε στη Χίο σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους...
12 έως τους 14 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές κατευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Το μεσημέρι θα έχει και πάλι βροχή, ενώ αργότερα το βράδυ θα έχει και πάλι καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα είναι στους 14 βαθμούς και οι άνεμοι θα κινούνται στα ίδια επίπεδα.

Αττικής
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα παροδικής καταιγίδας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα παροδικής καταιγίδας στα δυτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά έως 7 και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά διαστήματα έντονα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακλεδονίας (σ.σ. από 700 μέτρα).
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (σ.σ. από 800 μέτρα).
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (σ.σ. από 800 μέτρα).
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 22-2-2018

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά Διαστήματα ισχυρά, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 κατά τόπους 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου