Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 15/2 στη Χίο

Έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως, στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. Τονίζεται στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια και πιθανόν στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα, καθώς σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι και σε πεδινά τμήματα της Δ. Μακεδονίας. Από τις απογευματινές ώρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη και σε παράκτιες περιοχές την Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Αντίθετα στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9, στην Ήπειρο από 5 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 12, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία τοπικά σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Πέμπτη 15/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καταιγίδες, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις μεσημεριανές θα είναι τοπικά έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα. Αργά το απόγευμα ο καιρός είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και να επιδεινωθεί εκ νέου τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κατά τις βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία. Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από 400 περίπου μέτρα).
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (από 400 μέτρα). 
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05  έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (από τα 400 μέτρα).
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 16/2
Την Παρασκευή 16/02, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Σταδιακά όμως και καθώς ο Κρέοντας θα απομακρύνεται προς τις ακτές της Αφρικής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στα επίπεδα των 5 -6 μποφόρ και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου