Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ράνια Αντωνοπούλου: Αυτό είναι το διαμέρισμα για το οποίο έπαιρνε €1.000 επίδομα ενοικίου - Δείτε το... [photos]

- Από το υστέρημα των φορολογουμένων έπαιρνε επιδότηση ενοικίου...
- Τα επίσημα έγγραφα την εμφανίζουν ψευδόμενη
- Το υπουργείο τής είχε εγκρίνει την παροχή επιδόματος ενοικίου μέχρι τον Νοέμβριο του 2017
- Ψέμα ότι δεν ζήτησε το επίδομα, αφού για να βγει απόφαση είχε προηγηθεί αίτησή της


Στο Κολωνάκι βρίσκεται το διαμέρισμα για το οποίο η Ράνια Αντωνοπούλου έλαβε επίδομα στέγασης, επιβαρύνοντας, αν και...
πάμπλουτη, τους Έλληνες φορολογούμενους με 23.000 ευρώ.Οι φωτογραφίες του protothema.gr δείχνουν την καλαίσθητη πολυκατοικία που διαμένει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός στην περιοχή του Κολωνακίου.

Μάλιστα, η κυρία Αντωνοπούλου, που μαζί με το σύζυγό της, Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης, λάμβανε το ποσό παρότι διαθέτει και άλλη κατοικία στην Αττική, την οποία και δηλώνει στο πόθεν έσχες της.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε σάλο. Η πρώην -πλέον- αναπληρώτρια υπουργός παραδέχθηκε κυνικά ότι έλαβε το ποσό της επιδότησης ενοικίου, αν και όπως υποστήριξε, νόμιζε ότι ήταν μέρος της αμοιβής της, ενώ για να «επανορθώσει» δήλωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. Προκλητικά μάλιστα, ξεκαθάριζε ότι δεν παραιτείται, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Τον τελευταίο λόγο είχε ο πρωθυπουργός, που υπό το βάρος των αποκαλύψεων προχώρησε -θέλοντας ή μη- στην απομάκρυνσή της από το κυβερνητικό σχήμα.













Η Αντωνοπούλου λέει ότι έπαιρνε επίδομα μέχρι τον Αύγουστο του 2017: Δείτε τι λέει το επίσημο έγγραφο

Αστήρικτες δικαιολογίες που καταρρέουν με την πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσή της αποδεικνύονται τα επιχειρήματα της Ράνιας Αντωνοπούλου με τα οποία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας προσπαθεί να εξηγήσει γιατί εισέπραξε το προκλητικό επίδομα στέγασης ύψους 23.000 ευρώ που έπαιρνε από τους φόρους στους Έλληνες φορολογούμενους για να μένει σε πολυτελές διαμέρισμα του Κολωνακίου.

Τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην «Διαύγεια» και έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες εμφανίζουν ψευδόμενη την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας.

Η κυρία Αντωνοπούλου υποστηρίζει πως η περίοδος που λάμβανε το επίδομα ενοικίου έληξε τον Αύγουστο του 2017 και έκτοτε δεν κατέθεσε νέο αίτημα για να συνεχίσει να λαμβάνει την πριμοδότηση από τα δημόσια ταμεία. Ωστόσο τα επίσημα έγγραφα δείχνουν πως εκείνη την περίοδο η κυρία Αντωνοπούλου επανακατέθεσε τα δικαιολογητικά και επέκτεινε το επίδομα ενοικίου για τέσσερις ακόμα μήνες, μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Το ψέμα της Ράνιας: Δεν αιτήθηκα την επιδότηση ενοικίου...

«Διευκρινίζω ότι ως  βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν. Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα  ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια. Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην... απολογητική δήλωσή της η κυρία Αντωνοπούλου.

Και η πραγματικότητα: Έκανε αίτηση για επίδομα στις 11 Απριλίου του 2016

Όπως προκύπτει ωστόσο από το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας -θυμίζουμε ότι η Ράνια Αντωνοπούλου είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας- είναι η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου που ζήτησε να της χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου με αίτηση που κατέθεσε στις 11 Απριλίου του 2016.

Στη συνέχεια, με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας στις 13 Δεκεμβρίου 2017 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου αιτήθηκε και έλαβε επιδόματα τεσσάρων μηνών από 1η Αυγούστου έως 30 Νοεμβρίου του 2017 ύψους 4.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου