Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σίφνος: Ο καπετάνιος Μιχάλης Λυγνός κέρδισε τα εύσημα – Η μάχη του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» στα κύματα [vid

Σίφνος: Ο καπετάνιος Μιχάλης Λυγνός κέρδισε τα εύσημα – Η μάχη του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» στα κύματα [vid] | Newsit.grΤο πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Σίφνου και άρχισε τις προσπάθειες να δέσει. Κάτοικοι του νησιού άρχισαν να καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα...

Η Σίφνος δοκιμάστηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, όπως και τα περισσότερα νησιά, με το πλήρωμα του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» να έχει...
δύσκολο έργο. Το λιμάνι του νησιού άλλωστε θεωρείται δύσκολο.

Πόσο μάλλον εάν είναι βράδυ και έχει 8 μποφόρ.Η θάλασσα ανεβαίνει και πέφτει στη στεριά. Το «Διονύσιος Σολωμός» είναι το μοναδικό πλοίο που συνδέει την Σίφνο αλλά και άλλα νησιά με τον Πειραιά. Ο καπετάνιος Μιχάλης Λυγνός με το πλήρωμά του είχαν δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Έπρεπε να καταφέρουν να δέσουν και να σταθεροποιήσουν το μεγάλο πλοίο και να αποβιβάσουν κόσμο, φορτηγά και αυτοκίνητα. Όπως θα δούμε στο παρακάτω βίντεο τα κατάφεραν και το πλοίο έδεσε με ασφάλεια.

Σ' αυτό βοήθησαν φυσικά και οι καβοδέτες που έχουν πάντα σημαντικό ρόλο στην πρόσδεση του πλοίου. Το βίντεο αποτυπώνει από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο ξεκάθαρα τις δύσκολες προσπάθειες όλων όσων ήταν στο πλοίο και το λιμάνι.

Η μάχη του πλοίου στο λιμάνι της Σίφνου


Το Blue Star Naxos στην Πάρο
Άγκυρα και τρεις χοντρούς κάβους έριξε από την αριστερή πλευρά το πλοίο προκειμένου να καταφέρει να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι. Οι συνθήκες έντασης ανέμου που επικρατούσαν την ώρα που έφθασε το πλοίο στο λιμάνι της Πάρου, ήταν απολύτως δυσχερείς.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Συχνά στα χειμερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις Κυκλάδες, καπετάνιοι και πλοία έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες τις οποίες χειρίζονται συνήθως με επιδεξιότητα πιστοί στο καθήκον της ασφαλούς μετακίνησης.

Τελικά, επειδή «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», ο καπετάνιος του Blue Star Naxos κατάφερε να «δαμάσει » τα κύματα και να δέσει το καράβι. Μετά τη μικρή περιπέτεια, το πλοίο αναχώρησε για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς άλλα νησιά με αρκετή όμως χρονική καθυστέρηση.




Πηγή: kaipoutheos, parianostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου