Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Πιλότοι απαντούν σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις επιβατών


Πιλότοι απαντούν σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις επιβατώνΑπορίες για τις πτήσεις και τα αεροπλάνα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιβάτες των αεροπλάνων που φοβούνται τις πτήσεις και θα ήθελαν να κάνουν πολλές ερωτήσεις στους πιλότους.

Εκείνοι λοιπόν απαντούν σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις...
- Τι θα γίνει αν σταματήσουν να λειτουργούν οι κινητήρες;
Κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης, τα αεροπλάνα μπαίνουν σε μια λειτουργία όπου οι κινητήρες λειτουργούν με μηδενική μόχλευση. Αν οδηγείτε αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και βάλετε νεκρά είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι πολύ σπάνιο να σταματήσουν να λειτουργούν τελείως οι κινητήρες, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να επαναλειτουργήσουν. Ακόμα και χωρίς κινητήρες ένα αεροπλάνο μπορεί να προσγειωθεί. Η πιο γνωστή περίπτωση ήταν με ένα Boeing 747 πάνω από την Ιάβα το 1982.

- Κοιμούνται οι πιλότοι στο πιλοτήριο;
Περίπου το 56% των πιλότων τους έχει πάρει ο ύπνος κατά λάθος στο πιλοτήριο. Ευτυχώς, τα σύγχρονα αεροπλάνα έχουν μπορούν να πετάνε στον αυτόματο πιλότο σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης. Σε μεγαλύτερες πτήσεις μπορεί να υπάρχουν 2 πληρώματα ή 3 πιλότοι για να αντικαθιστούν ο ένας τον άλλον.

shutterstock_671315785

- Γιατί κάποιες φορές τα αεροπλάνα κάνουν κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο;
Οι λόγοι που τα αεροπλάνα κάνουν κύκλους πριν προσγειωθούν είναι πολλοί. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει κάποιο ζώο στον αεροδιάδρομο ή να υπάρχει ισχυρός πλευρικός άνεμος ή να είναι προσωρινά κλειστό το αεροδρόμιο για την έκτακτη προσγείωση ενός άλλου αεροπλάνου.

- Μπορεί το αεροπλάνο να προσγειωθεί με αυτόματο πιλότο;
Στα σύγχρονα αεροπλάνα, υπάρχουν συστήματα ελέγχου που καθοδηγούν τα αεροπλάνα από υψόμετρο 500 μέτρων μέχρι την προσγείωση στον αεροδιάδρομο. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης είναι πιθανό να επιλέξει την αυτόματη λειτουργία προσγείωσης, αλλά αυτή η λειτουργία πρέπει να επιλεγεί από τον πιλότο.

- Τι τρώνε οι πιλότοι κατά την διάρκεια της πτήσης;
Υπάρχει διαφορετικό μενού για τους πιλότους από το οποίο μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα πιάτα. Αν ο κυβερνήτης φάει κοτόπουλο, τότε ο συγκυβερνήτης θα φάει κρέας ή ψάρι για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση και των 2 πιλότων.

- Τι είναι χειρότερο: το χτύπημα από ένα πουλί ή οι αστραπές;
Οι αστραπές χτυπάνε συχνά τα αεροπλάνα, αλλά οι επιβάτες δεν το καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές. Τα πουλιά είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από όσο νομίζαμε. Δεν μπορεί κάθε αεροπλάνο να αντέξει την σύγκρουση με ένα πουλί. Γι’ αυτό υπάρχουν ειδικά ηχεία ή ακόμα και ελικόπτερα για να διώχνουν τα πουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου