Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ασθενής βροχή προβλέπεται για σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τοπικές καταιγίδες στη συνέχεια και σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα βόρεια τμήματα της χώρας περιμένουμε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μετά το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Νότια Κρήτη και τη Νότια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τοπικές προβλέψεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για σήμερα Σάββατο 20/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 6 από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά Νοτιοδυτικοί βαθμιαία 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειότερα νησιά του ιονίου και την Ήπειρο με εξασθένηση τη νύχτα. Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 έως 10 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός:Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ..
Θερμοκρασία: Από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου