Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Όμορφο στήθος: 10 συμβουλές στη μάχη του μπούστου!

Το στητό στήθος είναι κάτι σαν υπογραφή της κάθε γυναίκας στον κόσμο της σεξουαλικότητας, ανά τους αιώνες.

Από την αρχαιότητα μέχρι τις υπερβολές του σήμερα και από τα κόμικς –με φιγούρες σαν της BettyBoop και της JessicaRabbit– μέχρι τη σύγχρονη βιομηχανία του θεάματος –με «ιέρειες»-σύμβολα του χυμώδους μπούστου, όπως η Monica Bellucci και η Sofia Vergara– τα σφριγηλά στήθη είναι συνώνυμο του σεξαπίλ, αλλά και δείγμα καλής υγείας.

Επειδή, όμως, ως γνωστόν, ό,τι βρίσκεται...
ψηλά υπακούει στο νόμο της βαρύτητας και επειδή πολλές από εμάς δύσκολα θα το πάρουν απόφαση να ξαπλώσουν στο κρεβάτι του πλαστικού χειρουργού, για να κρατήσουν το μπούστο τους ψηλά, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας (και δεν εννοούμε ούτε τα κρυφά σουτιέν σιλικόνης, ούτε τα αόρατα θεόστενα στράπλες που μας κόβουν την ανάσα)!

Τι να κάνεις

Μπαίνοντας στο μπάνιο, μην ξεχνιέσαι στη χλιαρή θερμοκρασία. Ούτε στην καυτή, με τους υδρατμούς της κολάσεως να αχνίζουν τα τζάμια.

Προτίμησε τις εναλλαγές χλιαρού, ζεστού και λίγο κρύου νερού (όσο αντέχεις και όχι όταν έξω έχει -10 βαθμούς.

Στόχος σου δεν είναι η πνευμονία). Στόχος σου είναι να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος που τονώνει τους ιστούς, στους οποίους στηρίζεται το στήθος σου.

Επίσης, τώρα που είναι καλοκαίρι και το μπες-βγες στη θάλασσα είναι πιο... εφικτό, μην κάνεις πίσω, όταν το νερό είναι πιο δροσερό απ’ όσο αντέχεις.



Μπες και θα δεις ότι το δροσερό θαλασσινό νερό, σε συνδυασμό με το ιώδιο, λειτουργεί συσφικτικά για όλο σου το σώμα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν υγρές κομπρέσες, χωρίς χημικά και άλλα βλαβερά, εμποτισμένες σε νερό και χαμομήλι. Βάλ’ τες στο ψυγείο και στη συνέχεια εφάρμοσέ τες για 10-15 λεπτά.

Αν δεν εμπιστεύεσαι ούτε τα προϊόντα του φαρμακείου, φτιάξε μόνη σου. Πάρε γάζες, βράσε χαμομήλι, βάλ’ το να παγώσει καλά και μετά εφάρμοσε τις κομπρέσες για όσο διαρκεί η... κρυάδα.



Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσεις το δέρμα να σφίγγει και το στήθος σου να ανεβαίνει... τα σκαλιά.

Βάλε στο πρόγραμμα γυμναστικής σου περισσότερα push-ups και βαράκια, με ασκήσεις που επικεντρώνονται στο μπούστο.

Οι μύες, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες, και σφίγγουν άμεσα και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.



Θυμήσου, επίσης, ότι η γυμναστική δεν σου εγγυάται μόνο στητό στήθος, αλλά σε προφυλάσσει και από τον καρκίνο του μαστού!

Να και δύο ασκήσεις που με 15-20 επαναλήψεις την ημέρα θα δεις αποτέλεσμα:

Με το βαράκι στο χέρι, στάσου όρθια και σήκωσέ το εκπνέοντας μέχρι το ύψος του στήθους.

Κράτα τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους και, για να μη σκύψεις, ακούμπα σε έναν τοίχο.

Η άσκηση αποκτά βαθμό δυσκολίας, αλλά έχει αποτέλεσμα. Για τα push-ups, ξάπλωσε, λύγισε τα γόνατα και άνοιξε τα χέρια σου, λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων.

Τώρα κάνε κάμψη με όλο σου το σώμα. Εννοείται ότι δεν εφαρμόζεις τις ασκήσεις, αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε μυοσκελετικό πρόβλημα ή η γυμναστική απέχει εντελώς από το πρόγραμμά σου!

Όταν γυμνάζεσαι, μην ξεχνιέσαι με το θέμα «σουτιέν».

Η άσκηση επιβάλλει αθλητικό στηθόδεσμο, που προστατεύει από τους τραυματισμούς, τις άτσαλες κινήσεις και τη χαλάρωση του στήθους.
Τι να μην κάνεις



Κατά κύριο λόγο, μην κυκλοφορείς όλη μέρα χωρίς σουτιέν. Ακόμη κι αν έχεις μικρό στήθος, η περιοχή υφίσταται το βάρος σου και απορροφά τους κραδασμούς κάθε βήματός σου, χαλαρώνοντας τους ιστούς.

Διάλεξε ένα σουτιέν που δεν σε πιέζει και προσπάθησε να το φοράς κάποιες μέρες της εβδομάδας ακόμη κι όταν κοιμάσαι.

Ειδικά για τις πιο προικισμένες από εμάς, το σωστό σουτιέν είναι φίλος!

Κράτα τα πιο... σέξι υφάσματα για την ανάλογη περίσταση. Στην καθημερινότητα και στις πολύωρες δραστηριότητές σου, προτίμησε βαμβακερούς στηθόδεσμους που «αγκαλιάζουν» σωστά και σταθερά πλάτη και στήθος και δεν προκαλούν ερεθισμούς και δυσφορία. Ό,τι σε πιέζει, αλλά και ό,τι νιώθεις πολύ... χαλαρό δεν είναι για ‘σένα. Ούτε για το στήθος σου.



Επίσης, για το στήθος σου δεν είναι οι δίαιτες πείνας. Σοβαρά. Η απότομη απώλεια βάρους είναι βασικός εχθρός του μπούστου σου.

Όταν λοιπόν αδυνατίζεις απότομα, χάνοντας υγρά και όσα λιποκύτταρα περιβάλλουν την περιοχή, μοιραία το στήθος χαλαρώνει και πέφτει. Και μην ακούς αυτά που λένε ότι από το στήθος δεν αδυνατίζεις.

Μην το παρακάνεις με την ηλιοθεραπεία. Ο ήλιος αφυδατώνει όλο σου το σώμα (και το στήθος) και ευθύνεται για την εμφάνιση ρυτίδων και καφέ κηλίδων. Η περιοχή του στήθους θέλει ενισχυμένη προστασία, ακριβώς όπως και το πρόσωπο.

Εκεί λοιπόν, είτε είσαι μελαχρινή είτε ανοιχτόχρωμη, προτίμησε αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και το topless άσ’ το για τις λιγότερο επικίνδυνες ώρες της μέρας (όχι, δηλαδή, 11.00 με 16.00!).

Και με τις ραγάδες; Τι κάνεις με τις ραγάδες;

Σου έχουμε νέα. Ασχέτως με τα όσα υπόσχονται λέιζερ και λοιπές μέθοδοι, αυτές τις έχεις «παράσημο» για πάντα. Ειδικά το λέιζερ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απαλύνει κάπως αυτά τα μαρτυριάρικα σημάδια του ότι αναπτύχθηκες απότομα (στην εφηβεία) ή ότι το παράκανες με τις δίαιτες που λέγαμε πιο πάνω.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατάς την περιοχή ενυδατωμένη με κάποια ειδική κρέμα του εμπορίου ή να φτιάξεις μία δική σου με αγνά υλικά. Σε 1 λίτρο νερό βράσε χαμομήλι και λεβάντα σε ίσες ποσότητες. Πριν από το πρωινό ντους, κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις για ένα δεκάλεπτο και ξέπλυνε με κρύο νερό.



Θεαματικά αποτελέσματα έχει και το αλεσμένο –μαζί με τη φλούδα– μήλο. Αν αντέξεις να το εφαρμόζεις καθημερινά για περίπου δύο εβδομάδες και για τριάντα λεπτά κάθε μέρα, το στήθος σου πολύ σύντομα θα δείχνει πιο σφριγηλό!

Πηγή: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου