Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Χρήστος Ζαπαντιώτης: Ο αστυνομικός που έγραψε με αίμα ένα αδιανόητο οικογενειακό δράμα [vids, pics]

Χρήστος Ζαπαντιώτης: Ο αστυνομικός που έγραψε με αίμα ένα αδιανόητο οικογενειακό δράμα [vids, pics] | Newsit.gr- "Πάγωσε" η χώρα από την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους
- Ο 47χρονος αστυνομικός, Χρήστος Ζαπαντιώτης, δολοφόνησε εν ψυχρώ την κορούλα του, την σύζυγο και την πεθερά του με πιθανότερο κίνητρο τα... κληρονομικά!
- Οι διαφορές με την πεθερά του για την μοιραία διπλοκατοικία, η τελευταία βόλτα με το αγγελούδι του και οι στυγερές δολοφονίες
- Εξ επαφής οι πυροβολισμοί στη γυναίκα του, κυνήγησε στο διαμέρισμα την πεθερά του!
- Δολοφόνησε την κόρη του και αυτοκτόνησε, με τους αστυνομικούς να τον βρίσκουν δίπλα της σε στάση προσευχής
- Όλο το χρονικό της αδιανόητης υπόθεσης

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Οι οικονομικές διαφορές και τα κληρονομικά, όπλισαν το χέρι του 47χρονου αρχιφύλακα. Ο αστυνομικός Χρήστος Ζαπαντιώτης, πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι την...
πεθερά του, τη σύζυγό του και τέλος τη μόλις 3,5 χρόνων κορούλα του

Ο δολοφόνος αφού σκότωσε τελευταίο το παιδί του, γονάτισε δίπλα του σε στάση προσευχής και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο 47χρονος Αρχιφύλακας από το Αγρίνιο, υπηρετούσε στην φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο είχε συνοδεύσει των πρώην Πρωθυπουργό στα Ιωάννινα. Είχε βρεθεί εκεί για μια υποχρέωση και επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής.

Οι διαφορές για τα κληρονομικά και ο αστυνομικός που πήρε τις τύχες όλων στα χέρια του!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, κίνητρο της τραγωδίας φαίνεται πως ήταν οι διαφορές που είχε ο 47χρονος αστυνομικός με την πεθερά του για ένα ακίνητο. Και συγκεκριμένα αφορούσαν στην άρνηση της τελευταίας να τους το μεταβιβάσει.

Δηλαδή στον ίδιο και την σύζυγό του. Πιθανότατα πρόκειται για το διώροφο σπίτι της οδού Ευριπίδους στους Αγίους Αναργύρους.

Εκεί όπου διέμενε ο αστυνομικός με την σύζυγό του και το παιδί του. Εκεί όπου γράφτηκε ο αιματηρός επίλογος… Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι έμενε στο δεύτερο όροφο. Η πεθερά, στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας.

Ένα άλλο ενδεχόμενο ήταν να υπήρχαν προστριβές με την πεθερά του και να ήθελε να μείνει μόνος με την οικογένειά του στην διπλοκατοικία. Όλες αυτές οι προστριβές, βέβαια, μπορεί να είχαν δημιουργήσει προβλήματα και στη σχέση του με την γυναίκα του. Κάτι που επίσης εξετάζουν οι αστυνομικοί.

Ωστόσο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά στα κίνητρα της τραγωδίας. Κι αυτό θα… παραμείνει έτσι μέχρι να έχουν στα χέρια τους σαφή συμπεράσματα για τα αίτια του μακελειού.

Βήμα – βήμα το χρονικό της τραγωδίας
Το απίστευτο περιστατικό που θυμίζει Ελληνική τραγωδία, ίσως σημειώθηκε τις βραδυνές ώρες της Κυριακής, 17.12.2017, προς ξημερώματα Δευτέρας,. Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν πως το άτυχο αγγελούδι, την ώρα του μακελειού κοιμόταν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα αντίκρισαν ένα σκηνικό απίστευτου τρόμου.

Μάνα και κόρη ήταν πεσμένες στο πάτωμα του σαλονιού σε απόσταση μεταξύ τους και μέσα σε μια λίμνη αίματος. Στον τοίχο ήταν εμφανέστατα τα σημάδια από τους απανωτούς πυροβολισμούς που είχε ρίξει ο δολοφόνος και αυτόχειρας, με το υπηρεσιακό του πιστόλι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές για εκφοβισμό στον αέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χρήστος Ζαπαντιώτης φαίνεται να σκότωσε πρώτα την σύζυγό του. Και μάλιστα εξ επαφής στο στήθος. Στην συνέχεια κυνήγησε μέσα στο διαμέρισμα την πεθερά του, πυροβολώντας ταυτόχρονα εναντίον της.

Στο σαλόνι και στο διάδρομο του διαμερίσματος βρέθηκαν 6 κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9 χιλιοστών.

Ωστόσο η εικόνα που πραγματικά συντάραξε τους έμπειρους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, ήταν η εικόνα που αντίκρισαν όταν πια μπήκαν βρήκαν το κοριτσάκι…

Μιάμιση ώρα δίπλα στην νεκρή του κόρη!
Το μόλις 3,5 ετών αγγελούδι κείτονταν νεκρό στο κέντρο του παιδικού κρεβατιού. Στην άκρη γονατιστός, σε στάση προσευχής, κείτονταν νεκρός ο πατέρας και δολοφόνος της, φέροντας τραύμα στη δεξιά κροταφική χώρα.

Πληροφορίες, πάντως, που προκύπτουν από τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, αναφέρουν πως ο Χρήστος Ζαπαντιώτης βρίσκονταν επί μιάμιση ολόκληρη ώρα δίπλα από την κόρη του, μέχρι να πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει.

Χρήστος Ζαπαντιώτης: Το παρελθόν του και η οπλοφορία
Ο Αρχιφύλακας με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, υπηρετούσε από το 1996 στην φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενώ στην συνέχεια είχε μετακινηθεί στην φρουρά τις Βουλής.

αστυνομικός Χρήστος Ζαπαντιώτης

αστυνομικός Χρήστος Ζαπαντιώτης

αστυνομικός Χρήστος Ζαπαντιώτης

αστυνομικός Χρήστος Ζαπαντιώτης

Από εκεί τα τελευταία χρόνια αποσπάστηκε εκ νέου στην φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το 2011 ο Χρήστος Ζαπαντιώτης είχε περάσει από τα ψυχολογικά εργομετρικά τεστ των ψυχολόγων τις ΕΛ.ΑΣ και είχε κριθεί εκ νέου κατάλληλος να φέρει το υπηρεσιακό του όπλο.

Στο παρακάτω βίντεο απεικονίζεται να συνοδεύει τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Εφετείο, για την δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου (σ.σ. εμφανίζεται μετά το δέκατο δευτερόλεπτο).

Δείτε το




Η αποκάλυψη
Η 48χρονη σύζυγος του Αρχιφύλακα ήταν γνωστή γιατρός και συγκεκριμένα ρευματολόγος. Διατηρούσε ιατρείο στην περιοχή των Αγίων Ανάργυρων, ενώ παράλληλα εργάζονταν σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο των Βορείων Προαστίων.

Είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν απο τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Επίσης και η μητέρα της ήταν γιατρός παθολόγος. Η 48χρονη Ελένη Χερουβείμ, δεν πήγε στην εργασία της στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι συνάδελφοι της να την αναζητούν.

Παράλληλα και οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού που πήγαινε η μικρή κόρη του ζευγαριού, άρχισαν να αναζητούν τους γονείς, λόγο της απουσίας του άτυχου παιδιού.

Οι συγγενείς ενημερώθηκαν για την απουσία του ζευγαριού το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να πάνε στην διώροφη κατοικία της οδού Ευριπίδου και να έλθουν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου