Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Η τελευταία κίνηση του Ερντογάν πριν φύγει από την Ελλάδα – Δέσμευσε με NAVTEX το μισό Αιγαίο!

Η τελευταία κίνηση του Ερντογάν πριν φύγει από την Ελλάδα – Δέσμευσε με NAVTEX το μισό Αιγαίο! | Newsit.gr- Πεσκέσι έναν σωρό NAVTEX έστειλε ο Ερντογάν δεσμεύοντας ολόκληρες περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις
- Η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο με προκλητικό τρόπο
- Δέσμευσε και περιοχές στ' ανοικτά της Κύπρου


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε καμία πρόθεση να τηρήσει τα προσχήματα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Αυτό αποδείχθηκε από τα...
γεγονότα αλλά και από τα όσα ακολούθησαν από την στιγμή που μπήκε στο προεδρικό αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Τουρκία.

Η Τουρκία, δέσμευσε με άπειρες NAVTEX  περιοχές στο Αιγαίο και στην Κύπρο! Μια ημέρα μετά την αποχώρησή του οι NAVTEX πέφτουν σαν βροχή με ασκήσεις που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες στο Αιγαίο.

Οι NAVTEX για σήμερα
Για σήμερα Σάββατο η Τουρκία έχει αναγγείλει την διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα.

Οι NAVTEX για τις 11 Δεκεμβρίου
Για τις 11 Δεκεμβρίου δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17).
Και πάλι για τις 11 Δεκεμβρίου έχουν εκδοθεί δυο NAVTEX με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Την Δευτέρα επίσης 11 Δεκεμβρίου, η Τουρκία έχει αναγγείλει μια ακόμη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί, (Navtex 1307/17).

Πηγή: ignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου