Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Τέλη κυκλοφορίας: «Μετρά» αντίστροφα ο χρόνος για την πληρωμή τους – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τέλη κυκλοφορίας: «Μετρά» αντίστροφα ο χρόνος για την πληρωμή τους – Τι πρέπει να γνωρίζετε | Newsit.gr- Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας - Δύο μέρες παραπάνω περιθώριο εάν πληρωθούν ηλεκτρονικά
- Πως διαμορφώνεται το κόστος για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου
- Τι συμβαίνει αν δεν πληρωθούν εντός της προθεσμίας



Στις 5 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και την...
πληρωμή τους, μετά από παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν είτε σε τράπεζες μέχρι την Παρασκευή 5/1/2018, είτε ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7/01/2018.

Ούτως ή άλλως πάντως υπάρχει και η παράταση που δόθηκε από τράπεζες που ενημερώνουν τους πελάτες τους, ερμηνεύοντας τον νόμο που προβλέπει μεταφορά της ημερομηνίας λήξης εφόσον αυτή είναι αργία, πως μπορούν να πληρώσουν τα τέλη στο γκισέ και την Τρίτη 2/1/2018.

Τι συμβαίνει αν δεν πληρωθούν

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσια χρήματα.
Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Το Δημόσιο προβλέπει ότι θα εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Πού κυμαίνονται

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:
  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, τα τέλη κυκλοφορίας το 2018 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 19 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν σε 1,187 δισ. ευρώ, από 1,168 δισ. ευρώ το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου