Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Κάστανα: Τα οφέλη του πιο νόστιμου καρπού του χειμώνα!

Είτε βραστά, είτε ψητά, είτε ως συστατικό σε κάποια συνταγή, τα κάστανα αποτελούν έναν από τους πιο νόστιμους καρπούς του χειμώνα...

Εκτός, όμως, από τη νοστιμιά τους, έχουν και πολλά οφέλη, που τα αναδεικνύουν σε μια από τις πιο απαραίτητες τροφές στην καθημερινότητά σου. Δες παρακάτω όλα τα οφέλη που μπορεί να σου χαρίσει η κατανάλωσή τους!...




Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους καρπούς, τα κάστανα περιέχουν λιγότερο λίπος, ενώ είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Περιέχουν λιγότερες θερμίδες από άλλους καρπούς! Τα 100 γραμμάρια καρυδιών ξεπερνούν τις 600 θερμίδες, ενώ η ίδια ποσότητα κάστανου περιέχει λίγο περισσότερες από 300.

Περιέχουν υψηλές ποιότητες πρωτεΐνης, ενώ περιέχουν παρόμοια συστατικά με άλλες αμυλούχες τροφές όπως η πατάτα και το καλαμπόκι.

Αποτελούν μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, παρέχοντας περίπου 8,1 γραμμ. φυτικών ινών στα 100 γραμμ., δηλαδή το 21% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Έχουν ψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C, αφού 100 γραμμάρια κάστανα μας παρέχουν 43 mg της σημαντικής αυτής βιταμίνης, δηλαδή περίπου το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, με τα 100 γραμμάρια να παρέχουν 62 mg φυλλικού οξέος (δηλαδή το 15,5% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης)., συστατικό που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου και το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, που βοηθούν στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης και την αύξηση της καλής (HDL).

Περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο και ψευδάργυρο.

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αφού 100 γραμμάρια περιέχουν 11% νιασίνη, 29% πυριδοξίνη, 100% θειαμίνη και 12% ριβοφλαβίνη.

ΔΕΝ περιέχουν γλουτένη και είναι μια τέλεια επιλογή σνακ για όλους όσοι έχουν δυσανεξία σε αυτή και εντερικά προβλήματα.

Πηγή: missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου