Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Βροχερός ο καιρός σήμερα Παρασκευή 22/12 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της νότιας και στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, στην Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη έως και το απόγευμα, και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο προς το βράδυ, θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 7, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 13, και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 13 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό κόλπο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Παρασκευή 22/12, με τη θερμοκρασία ν' αγγίξει τους...
9 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 8 βαθμούς και τους ανέμους να παραμένουν ισχυροί με την ίδια ένταση και βορειοανατολική κατεύθυνση.
 
Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τοπικούς όμβρους. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, και πάνω από 800 μέτρα τις απογευματινές και βράδυνες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 8 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κρίως στα νότια.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Δυτική Μακεδονία το πρωί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου το πρωί.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί στα Βόρεια 4 με 6, στα νότια 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνιο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιοπνοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με υψόμετρο 300 – 400 μέτρα.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και στα Κύθηρα).
Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί στα Βόρεια 4 με 6, στα νότια τοπικά 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου