Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τα 152 νησιά νησίδες και βραχονησίδες που θέλει η Τουρκία! Όλα τα ονόματα!

Δεν είναι ούτε 16,ούτε 17 ,ούτε 18 τα νησιά και οι νησίδες στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται η “δημοσιογραφική αμνησία” κάποιων που τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να μας πεισουν ότι το θέμα των τουρκικών αμφισβητήσεων έχει ξαφνικά περιοριστεί από το 1996 και μετά.

Ο αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας έχει δημοσιεύσει τον πλήρη κατάλογο των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που περιλαμβάνονται στην “γκρίζα λίστα” των Τούρκων. Και είναι 152!!!

Στις σελίδες 243-267 του βιβλίου του Χρήστου Μηνάγια με τίτλο...
«ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ», 2014, Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ ,αναφέρεται:

“…Σε ό,τι αφορά σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση κατάληψης νήσου, περιοχή ενδιαφέροντος και εφαρμογής του τουρκικών σχεδιασμών είναι όλο το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένου και του συμπλέγματος των νησίδων του Καστελλόριζου, ενώ ως κύριοι στόχοι θεωρούνται τα 152 EGAYDAAK (Egemenliği Anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş Ada Adacık ve Kayalıklar), δηλαδή νησιά-νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα (σ.σ. σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς) δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με συμφωνίες. Ωστόσο, η επιλογή κάποιας ή κάποιων από αυτές θα γίνει ανάλογα με την εκάστοτε πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση που θα υφίσταται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Μάλιστα, οι Τούρκοι πραγματοποιούν ασκήσεις σε εναλλακτικά πεδία ασκήσεων που προσομοιάζουν με τα EGAYDAAK-στόχους με σκοπό τη βελτίωση του επίπεδου της τακτικής εκπαίδευσης βάσει των υπαρχόντων σχεδιασμών τους. 

Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται η συνεχής λήψη μέτρων επίγνωσης της κατάστασης σε όλο το Αιγαίο, δεδομένου ότι ο αιφνιδιασμός και η παραπλάνηση θα αποτελέσουν παράγοντες ιδιαίτερης βαρύτητας για τους Τούρκους..Τέλος, στον ακόλουθο τουρκικό πίνακα, μεταφρασμένο στα ελληνικά, φαίνονται τα 152 αμφισβητούμενα από την Τουρκία νησιά του Αιγαίου:

nisia1
nisia2
nisia3
nisia4
nisia5
nisia6
nisia7
nisia8
nisia9
nisia10
nisia11
nisia12
nisia13
nisia14
nisia15
nisia16
nisia17
Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου