Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Με αρκετές νεφώσεις ο καιρός στη Χίο σήμερα Παρασκευή 15/12

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως μετά το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 4-5 βαθμούς χαμηλότερη), 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 19 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Παρασκευή 15/12, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και τα Μεσόγεια περιμένουμε  στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή τους σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και τις βραδινές ώρες στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών την νύχτα. 
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. 
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. 
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά (κυρίως στην Κέρκυρα και την Ήπειρο). Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. 
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. 
Άνεμοι: Αρχικά δυτικών διευθύνσεων 3 με 5, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου