Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο airbnb μέσα στο πρώτο τρίμηνο 2018

Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο airbnb μέσα στο πρώτο τρίμηνο 2018Η εγγραφή στο μητρώο για όσους δραστηριοποιούνται στην οικονομία διαμοιρασμού, π.χ. airbnb, θα είναι υποχρεωτική και θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου σύμφωνα με το προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού – Σ.Ο.ΔΙΑ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού – Σ.Ο.ΔΙΑ έχει ως εξής:
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, συναντήθηκε το Προεδρείο του σωματείου Σ.Ο.ΔΙΑ (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθως προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου