Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας με στολή πιλότου! Πέταξε με F16

Ο Αλέξης Τσίπρας με στολή πιλότου! Πέταξε με F16 | Newsit.gr- Με φόρμα πιλότου ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πτήση με F16 της Πολεμικής Αεροπορίας
- Πέταξε πάνω από την Σύρο, την Λήμνο, τον Αη Στράτη και το Αγιο Όρος
- Μίλησε για μια μοναδική εμπειρία, μια εμπειρία ζωής - Είναι ο τρίτος πρωθυπουργός που πετάει με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας
- Πρώτος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεύτερος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
- ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ
- ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ

Ο τρίτος πρωθυπουργός που έκανε πτήση με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, έγινε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε...
σήμερα στην 110 πτέρυγα μάχης και αφού ενημερώθηκε επιβιβάστηκε σε ένα F16.

Ο «Top Gun» Αλέξης Τσίπρας έφτασε στις 9 το πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα. Εκεί, έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την περίφημη πτήση.





Στο F16 ήταν γραμμένο το όνομα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.



Ο πρωθυπουργός εντυπωσιασμένος ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16 φόρεσε την ειδική κάσκα και έδειξε έτοιμος για την πτήση. Αφού έγινε ο έλεγχος των πτερυγίων η απογείωση ήταν γεγονός! Η πτήση ξεκίνησε στις 12.00 και ο πρωθυπουργός πέταξε πάνω από την Σύρο, την Λήμνο, τον Αη Στράτη και το Αγιο Όρος. Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια μοναδική εμπειρία. Για μια εμπειρία ζωής όπως είπε.



«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στους πιλότους:

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».



Η πτήση του Ελευθέριου Βενιζέλου
Ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε πετάξει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων. Είχε απογειωθεί από το Ρουφ. Πιλότος ήταν ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος που μόλις είχε εκπαιδευθεί στην Γαλλία.

Η πτήση με F16 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Ο δεύτερος πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 75 ετών, φόρσε φόρμα πιλότου και πέταξε με ένα  διθέσιο μαχητικό F-16D Block.30.

Η πτήση έγινε στις 22 Μαρτίου 1992 στις 11.45 το πρωί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της 346 Μοίρας.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ



Τι προηγήθηκε
Με ένα μυστηριώδες non paper το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να προιδεάσει τους δημοσιογράφους για την πτήση που θα έκανε ο πρωθυπουργός με F16. Το non paper προκάλεσε αρχικά σύγχιση καθώς δεν ήταν αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε.
Έγραφε:

Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου