Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Επιστρέφει στην φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος! Το ίδιο και η Βίκυ Σταμάτη

Επιστρέφει στην φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος! Το ίδιο και η Βίκυ Σταμάτη | Newsit.gr - Ο Ακης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 19 ετών για τις μίζες 
- Είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα για λόγους υγείας 
- Αλλοι 9 από τους 16 καταδικασθέντες οδηγούνται επίσης στην φυλακή
- Στην φυλακή και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στην φυλακή επιστρέφουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη! Το δικαστήριο αποφάσισε ότι...
9 από τους 16 καταδικασθέντες για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο οδηγούνται στη φύλακή.
Το Δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μελάς θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι ελεύθερη εδώ και κάποιο διάστημα και δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επιστρέφουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, ο Αστέριος Οικονομίδης, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και η Αρετή Τσοχατζοπούλου. 

Κρέμονται από τα χείλη του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
Ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση. Κάτι που θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.
Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Οι Οράτιος Μελάς, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης (βρίσκεται στην Αμερική) καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που δεν αναστάλθηκαν ούτε μετατράπηκαν και είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματική έκτιση της ποινής τους.
Οι οκτώ εκ των 16 καταδικασθέντων για την υπόθεση του Akis Gate κατέθεσαν αίτημα αναστολής ή μετατροπής της ποινής που τους επιβλήθηκε.
Το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες.

Πρόκειται για τους Νίκο Ζηγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, Ταλιτα – Μαρία Τσεκούρα και Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε προς 20 ευρώ ημερησίως ενώ το δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν για αναστολη της ποινής τους οι Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα λόγω των στοιχείων που έχουν εισφέρει στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου