Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Οδηγίες προφύλαξης και εμβόλια για ταξίδια σε εξωτικές χώρες

Τα ταξίδια σε εξωτικές χώρες επιλέγονται από τους ανθρώπους για ψυχαγωγικούς, επαγγελματικούς ή/και εκπαιδευτικούς σκοπούς...

Η επίσκεψη σε εξωτικές χώρες ελλοχεύει όμως κάποιους κινδύνους αν δεν ακολουθηθούν κάποιες οδηγίες προφύλαξης και κάποια εμβόλια που πρέπει να γίνουν για να είναι ασφαλής και χωρίς ασθένειες η παραμονή και διαμονή σ’ αυτές τις χώρες.

Μία από τις...
σημαντικότερες προφυλάξεις είναι η διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο ή/και κατάλυμα σε καλή, φημισμένη περιοχή της πόλης που δεν ανήκει σε περιοχές επικινδυνότητας. Οι επισκέπτες πρέπει να έχουν σαν κυρίαρχο στοιχείο τους την ασφαλή παραμονή και διαμονή τους σε καταλύματα με καλές συστάσεις και φήμη.

Επίσης, οι ταξιδιώτες πρέπει να επιλέγουν κατόπιν συστάσεων τα επισκεπτόμενα εστιατόρια δίνοντας πρωταρχική σημασία στην καλή ποιότητα των φαγητών και γευμάτων και στην άριστη εξυπηρέτηση. Η σωστή διατροφή όπως και η κατανάλωση καθαρού νερού, μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από μη επιθυμητές ασθένειες που μπορούν να χαλάσουν το ευχάριστο κλίμα της επίσκεψης σε εξωτικές χώρες.

Επιπλέον, συνιστάται ανεπιφύλακτα οι ταξιδιώτες να μην εκτίθενται για πολύ ώρα χωρίς αντηλιακή προστασία στον έντονο ήλιο γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκαυμάτων.

Οι ταξιδιώτες πρέπει απαραιτήτως να αποκτήσουν διεθνή ασφαλιστική κάλυψη υγείας για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας σε περίπτωση κάποιας ασθένειας, που θα καλύπτει το χρονικό διάστημα παραμονής σε εξωτικές χώρες.

Στα μέτρα προφύλαξης πρέπει να ενταχθούν και τα κυριότερα εμβόλια που είναι απαραίτητο να γίνουν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν οι ταξιδιώτες κάποια μεταδοτική ασθένεια και γενικά να αρρωστήσουν.

Τα κυριότερα εμβόλια που είναι απαραίτητο να γίνουν μερικές εβδομάδες πριν την άφιξη σε εξωτικές χώρες είναι τα ακόλουθα: το αντιγριπικό εμβόλιο, της ηπατίτιδας, του κίτρινου πυρετού, της μηνιγγίτιδας και της φυματίωσης. Τα εμβόλια αυτά προστατεύουν τους ταξιδιώτες από την εκδήλωση των πραοαναφαιρόμενων ασθενειών και θωρακίζουν τον οργανισμό με ένα μηχανισμό άμυνας κατά της εκδήλωσης ασθενειών.

Εντέλει, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μπορούν να απαλειφθούν ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης που αναφέρθηκαν παραπάνω ώστε η παραμονή σε εξωτικές χώρες να είναι μια ευχάριστη και ασφαλής εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου