Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Αραιή συννεφιά σήμερα Κυριακή και ηλιοφάνεια αύριο Δευτέρα 9/10 στη Χίο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βορειοανατολικά και το Αιγαίο με τοπικές βροχές κυρίως στο Νότιο Αιγαίο έως το μεσημέρι, ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 13 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (η ελάχιστη στην Ήπειρο ~2 βαθμούς χαμηλότερη), 18 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για τη Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 9/10, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου