Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 5/10 στη Χίο


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε σήμεραΠέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017. 

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 13 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 27 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη 5/10 στη Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
19 έως 25 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 6-10-2017
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου