Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Έτσι θα χάσεις βάρος μετά τα 40

Θυμάσαι που κάποτε αρκούσε να κόψεις το βραδινό για 2-3 μέρες για να χάσεις δύο κιλά; Ή τότε που πρόσεχες τη διατροφή σου για ένα Σαββατοκύριακο κι αμέσως η κοιλιά σου γινόταν πλάκα; Εάν έχεις κλείσει τα σαράντα, μπορείς απλώς να τα ξεχάσεις. 

Γιατί σ΄ αυτή την ηλικία η υπόθεση αδυνάτισμα δεν είναι πια τόσο εύκολη και για να μπεις ξανά στο στενό σου τζιν θα πρέπει να κάνεις θυσίες. Εκτός, αν υιοθετήσεις άμεσα κάποιες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιής και με γρήγορο μεταβολισμό, όπως:


Κόψε τα κορεσμένα λίπη από τη διατροφή σου

Από την ηλικία των σαράντα και μετά, το σώμα έχει την τάση να συγκεντρώνει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, κάτι που δεν μας αρέσει όχι μόνο γιατί τα παντελόνια μας πια κλείνουν με δυσκολία αλλά και επειδή το κοιλιακό λίπος συνδέεται με ένα σωρό χρόνια προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με έρευνα του 2014, το είδος του λίπους που καταναλώνουμε μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο ένα θα συγκεντρώσουμε περισσότερο βάρος στην κοιλιά, τα μπράτσα ή τους γλουτούς, Φαίνεται λοιπόν πως όταν τρώμε κορεσμένα λίπη (τηγανητά, μπισκότα, τυποποιημένα τρόφιμα κ.λπ.) τείνουμε να παχαίνουμε στην κοιλιά, αντίθετα από όταν καταναλώνουμε κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά (ψάρια, ξηροί καρποί κ.λπ.) που δεν συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού λίπους αλλά της μυικής μάζας.

Γύμνασε τους μυς σου

Ακόμα κι αν γυμνάζεσαι ήδη, τώρα θα πρέπει να κάνεις κάποιες δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα της γυμναστικής σου, διαφορετικά είναι αναπόφευκτο να δεις τα κιλά σου να αυξάνονται. Ο λόγος είναι ότι από μια ηλικία και μετά η μυική μάζα στο σώμα αρχίζει να μειώνεται, μια κατάσταση που ονομάζεται "σαρκοπενία" και ξεκινά γύρω στα 40. Από την ηλικία αυτή και μέχρι τα 80 χάνουμε περίπου το 40% της μυικής μας μάζας -κάτι που επηρεάζει σηματνικά το μεταβολισμό, αφού οι μυς καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες από το λίπος. Έτσι, όσο περισσότερη μυική μάζα χάνουμε τόσο πιο πολύ βάρος παίρνουμε. Η μόνη λύση είναι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας μερικές ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης. Γι' αυτό, εάν μέχρι τώρα περιοριζόσουν στο διάδρομο του γυμναστηρίου, θα πρέπει να προσθέσεις τουλάχιστον μερικές ασκήσεις με βαράκια στην καθημερινή σου άσκηση.

Φάε περισσότερα λαχανικά και φρούτα

Σύμφωνα με έρευνα της Καναδικής Ιατρικής Εταιρείας, υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες να γεράσουμε καλύτερα. Τα λαχανικά και τα φρούτα προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και το σχηματισμό ελεύθερων ριζών που αποτελούν δύο από τους παράγοντες που πάνε χέρι χέρι με το γήρας.

Κάνε διαλογισμό

Όσο περισσότερα χρόνια ζούμε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουμε από κάποιες ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις ή ο διαβήτης. Αυτά τα προβλήματα υγείας συνδέονται με το σχηματισμό φλεγμονών στον οργανισμό. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός μειώνει σημαντικά τις ορμόνες του στρες που προκαλούν φλεγμονή. Ακόμα και πέντε λεπτά την ημέρα θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να μείνεις υγιής.

Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ

Όχι μόνο σε φορτώνει με περιττές θερμίδες τις οποίες είναι δύσκολο να μεταβολίσεις, αλλά επιπλέον, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση, αυξάνει τις πιθανότητες για έμφραγμα και εγκεφαλικό περισσότερο από άλλους επιβαρυντικούς για την υγεία παράγοντες όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πάρε μαγνήσιο

Ακόμα κι αν ακολουθείς ισορροπημένη διατροφή, είναι πολύ πιθανό σ' αυτή την ηλικία να παρουσιάσεις έλλειψη μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών αλλά και του νευρικού συστήματος. Επίσης, το μαγνήσιο παίζει ρόλο στο να νιώθεις γεμάτη ενέργεια. Από τα 30 έως τα 50, μια γυναίκα χρειάζεται 320 mg μαγνησίου την ημέρα, τα οποία μπορείς να εξασφαλίσεις τρώγοντας κολοκυθόσπορο, λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα (σπανάκι, σέσκουλο κ.λπ.), και όσπρια.

Πηγή: madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου