Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ασθενής βροχή σήμερα Σάββατο 28/10 στη Χίο

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται για σήμερα Σαββάτο 28 Οκτωβρίου 2017. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο από το ξημέρωμα έως και το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θράκη, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, το νότιο Ιόνιο και τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τέλος, προς το βράδυ θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 11 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 13 έως 19 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως και από βορά προς νότο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για τη Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 29/10, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ ενώ θα εξασθενήσουν προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας από το ξημέρωμα έως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 οι οποίοι γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι οποίοι από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Πολλές βροχές στην Κρήτη.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 29-10-2017
Καιρός: τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη
νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν, με παροδικές βροχές στα δυτικά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Δευτέρα 30-10-2017
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές
κυρίως στα νότια. Στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα
Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις
παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση και βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 31-10-2017 και Τετάρτη 1-11-2017
Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στα νοτιοδυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την Τετάρτη στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση την Τρίτη.

Πέμπτη 2-11-2017
Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου