Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ασθενής βροχόπτωση από το απόγευμα στη Χίο σήμερα Δευτέρα 23/10

Σημαντική μεταβολή του καιρού περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στη Δυτική και Βορειοδυτική χώρα, φαινόμενα που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και από τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδευτούν από ενισχυμένους ανέμους, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Τονίζεται ότι τις βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, τις Ανατολικές Κυκλάδες, την Κρήτη και ιδιαίτερα την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο θα νοτιοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις αρχικά έως 5 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και στα βόρεια πελάγη τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αναμένεται να επικρατήσει στον Κορινθιακό κόλπο, με εντάσεις που θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα Δευτέρα 23/10, στη Χίο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
19 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική 
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι όποιες από το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαίο θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν στην Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες θα είναι ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στα βορειοδυτικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Στερεά, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 9 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24-10-2017
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 25-10-2017
Καιρός: στη δυτική και βόρεια χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Πέμπτη 26-10-2017
Καιρός: στην ανατολική και νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 27-10-2017
Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά
ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα νότια.



Σάββατο 28-10-2017
καιρος: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα
εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου