Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ηλιοφάνεια σήμερα Κυριακή 22/10 στη Χίο

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Μεταβολή του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα, οπότε βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 11 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα Κυριακή 22/10 στη Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
18 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. 

Αττική
Στην Αττική θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 23.10.2017
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ. Στα δυτικά δυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Τρίτη 24-10-2017
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 25-10-2017
Καιρός: στη δυτική και βόρεια χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Πέμπτη 26-10-2017
Καιρός: στην ανατολική και νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 27-10-2017
Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά
ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα νότια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου