Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Αραιές νεφώσεις σήμερα Τετάρτη 18/10 στη Χίο

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές γενικά νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα χώρα από 5 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για τη Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για αύριο Πέμπτη 19/10, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.  

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα βόρεια πιο πυκνές Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στις Κυκλάδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασια: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Πρόγνωση καιρού: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Τοπικά περιορισμένο ορατότητα στη Μακεδονία τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική 
Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Τοπικά περιορισμένο ορατότητα τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Πρόγνωση καιρού: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Τοπικά περιορισμένο ορατότητα στα βόρεια τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 19-10-2017
Καιρός: αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένο ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: ασθενείς μεταβλητοί, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου