Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΝΟ: Τρεις εβδομάδες μετά τη βύθιση και οι αρμόδιοι δεν «ανακάλυψαν» τα αίτια

ΠΝΟ: Τρεις εβδομάδες μετά τη βύθιση και οι αρμόδιοι δεν «ανακάλυψαν» τα αίτια«Η Διοίκησή μας απαιτεί εκκαθάριση, θωράκιση και αναβάθμιση της Επιθεώρησης των Εμπορικών Πλοίων»
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με σημερινή της ανακοίνωση θέτει σειρά ερωτημάτων για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό, τονίζοντας ότι... μετά την πάροδο σχεδόν τριών εβδομάδων από τη βύθιση του πλοίου, όχι μόνον οι κατά νόμον αρμόδιοι δεν «ανακάλυψαν» τα αίτια της βύθισης, αλλά ούτε καν κατάφεραν να αντλήσουν το όποιο περιεχόμενο των δεξαμενών του.
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών αναφέρει ότι η ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου επεκτάθηκε ανεπίτρεπτα σε όλη την Αττική, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στις πληροφορίες για κατάργηση της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και την ανάθεση του έργου της σε ιδιώτες.

«Δεν καταργείται έτσι εύκολα και αβασάνιστα ένας τέτοιος βασικός θεσμός στον χώρο της ναυτιλίας, επειδή υπήρξαν ή υπάρχουν ορισμένοι επίορκοι. Η Διοίκησή μας απαιτεί εκκαθάριση, θωράκιση και αναβάθμιση της Επιθεώρησης των Εμπορικών Πλοίων» προσθέτει η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου