Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 23/9 στη Χίο

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα Σαββάτο 23 Σεπτεμβρίου 2017, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 10 έως 25, στην κεντρική και νότια από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 27, και στην Κρήτη από 17 έως 27.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κυρίως στα δυτικά, όπου το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Σάββατο 23/9, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και νωρίς το πρωί στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, τοπικά στα Βόρεια 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 24-9-2017
Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία έως το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν
μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου