Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Unfair των Βρετανών στον ελληνικό τουρισμό

Unfair των Βρετανών στον ελληνικό τουρισμόΤο Foreign Office εφιστά την προσοχή λόγω σεισμού… 6,7 ρίχτερ στην Κω, ενώ«βλέπει» διαδηλώσεις και τρομοκρατικό χτύπημα

Σε «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη προχώρησε η Βρετανία κατά του ελληνικού τουρισμού εκδίδοντας νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί πολίτες της που πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα για το καλοκαίρι.

Στην οδηγία κάνει λόγο για μεγάλο σεισμό της Κω, ύψους…
6,7 ρίχτερ και στον ιό του Νείλου και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα!

Επιπρόσθετα, στην οδηγία γίνεται λόγος και για διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν σαν συνέπεια την ταλαιπωρία των τουριστών.

Και συνεχίζει, μεταξύ άλλων, η οδηγία του Foreign Office «H Ελλάδα έχει ως νόμισμα το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να έχετε μαζί σας και άλλα μέσα για πληρωμές, όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η Ελλάδα έχει εισάγει capital controls από τις 28 Ιουνίου 2015 και ακόμη υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει περιορισμούς στις αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ. Το όριο είναι στα 840 ευρώ το δεκαπενθήμερο. Μπορείτε να κάνετε αναλήψεις μετρητών με την βρετανική κάρτα 600 ευρώ την ημέρα, ενώ για πληρωμές με κάρτα δεν υπάρχει κάποιο όριο».

Τέλος, εφιστά την προσοχή των Βρετανών τουριστών ότι οι ελληνικές αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές, τονίζοντας το ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

«Η ελληνική αστυνομία δεν θα αποδεχτεί απρεπή συμπεριφορά, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν αυστηρές ποινές ή και φυλάκιση σε ανθρώπους που συμπεριφέρονται ανάρμοστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου