Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Εξόφληση φόρων και στο Taxisnet με κάρτα

Εξόφληση φόρων και στο Taxisnet με κάρταΑρχή με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος

Ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο και η αρχή γίνεται με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η πληρωμή φόρων με πλαστικό χρήμα μέσω του Taxisnet, με την αρχή να γίνεται με την...
πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή του φόρου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

Πώς θα λειτουργεί
Οι φορολογούμενοι θα εισέρχονται στον προσωπικό τους λογαριασμό με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet και στη συνέχεια θα επιλέγουν «Στοιχεία οφειλών».

Το σύστημα τους οδηγεί στις βεβαιωμένες οφειλές και την «Ταυτότητα Οφειλής» όπου θα βλέπουν το ποσό της κάθε δόσης που θα πρέπει να καταβάλλουν. Εκεί θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την απευθείας πληρωμή της οφειλής.

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου.

Ωστόσο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάνε» την οφειλή τους σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σήμερα με τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών και τα προγράμματα άτοκων δόσεων που παρέχονται από τις τράπεζες.

Βέβαια οι φορολογούμενοι, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου