Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Παρά το "face control" του Λιμεναρχείου Χίου στους επιβάτες, αναχώρησαν από το νησί μας χωρίς προβλήματα το τετραήμερο 17-20/8 5.300 άτομα

kkarabi.jpgΜεγάλο ήταν το κύμα των αναχωρήσεων από το νησί μας το προηγούμενο τετραήμερο με τα πλοία που συνδέουν τη Χίο με το κεντρικό λιμάνι της χώρας τον Πειραιά. 

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 17/8 μέχρι και την Κυριακή 20/8 αναχώρησαν 5300 επιβάτες και 1220 αυτοκίνητα.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Το πρώτο κύμα εξόδου των παραθεριστών του Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε...
χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τα μέτρα που λαμβάνει το  λιμεναρχείο, και συγκεκριμένα, τρία με τέσσερα άτομα κάνουν "face control" στους επιβάτες, προκειμένου να μη ξεγλιστρήσει κανένας λαθρομετανάστης στο πλοίο που αναχωρεί για Πειραιά.

Πανέξυπνες οι ερωτήσεις παγίδα για τους λαθρομετανάστες

Τι έξυπνες... οι ερωτήσεις που κάνουν όταν δουν κάποιον μαυρισμένο από τον ήλιο και τους κάνει για λαθρομετανάστης:

"Εσείς που πηγαίνετε"; Λες και το πλοίο έχει και άλλη στάση, πριν τον Πειραιά; Ή ρωτάνε ενώ έχουν στα χέρια τους το εισιτήριο του επιβάτη: "Πως σας λένε";

Άραγε για να κάνουν αυτόν τον έλεγχο τα παιδιά του λιμενικού, τους έκανε ιδιαίτερα σεμινάρια ο λιμενάρχης Χρήστος Φραγκιάς;

Πάντως, σύμφωνα με τον τελευταίο ο τελικός απολογισμός θα γίνει το Σεπτέμβρη, μιας και τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα αναμένεται να αναχωρήσει ανάλογος αριθμός ατόμων και αυτοκίνητων από τη Χίο.

Μάλιστα ήδη το λιμεναρχείο ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 25 Αυγούστου και το Σάββατο 26 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως και τις 12.30 το μεσημέρι, θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα τάξης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, απαγόρευση στάθμευσης από την οδό Νεωρίων μέχρι το Μπούρτζι αλλά και μονοδρόμηση της οδού που βρίσκεται ανάμεσα στο Κάστρο και το τελωνείο την οδό Λάδης.

Ακολουθούν δηλώσεις του επικεφαλή του λιμεναρχείου Χρήστου Φραγκιά, στον τηλεοπτικό σταθμό "Αλήθεια", για τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσία του, για την αναχώρηση των παραθεριστών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου