Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Blue Star Patmos: Απαραίτητη η ρυμούλκηση για την εκτίμηση της ζημιάς – Τι αναφέρουν οι έρευνες

Blue Star Patmos: Απαραίτητη η ρυμούλκηση για την εκτίμηση της ζημιάς – Τι αναφέρουν οι έρευνες | Newsit.grΤο μέγεθος της ζημιάς προσπαθούν να διαπιστώσουν οι ειδικοί δύτες που "βούτηξαν" για να επιθεωρήσουν τα ύφαλα του Blue Star Patmos που προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού της Ίου τα ξημερώματα της Τετάρτης (31.08.2017).

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η πλευστότητα του πλοίου, καθώς είναι «καθισμένο» σε ξέρα.

Όπως τόνισαν, αυτή τη στιγμή οι...
δύτες που επιθεωρούν συνεχώς τα ύφαλα του πλοίου, επικεντρώνονται σε μετρήσεις στο σημείο όπου το πλοίο έχει «καθίσει», προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα δεδομένα, προτού ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης του «Blue Star Patmos», που το πιθανότερο είναι να γίνει με έλξη. Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται ήδη από χθες τρία ρυμουλκά.

Ανέφεραν εξάλλου, ότι πριν την αποκόλληση, θα ζητηθεί για προληπτικούς λόγους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, η απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου.

Στη συνέχεια, αφού διαπιστωθεί ο βαθμός της ζημιάς, ειδικά συνεργεία, αφού αδειάσουν τα απόνερα από τις δεξαμενές με τη χρήση μεγάλων αντλιών απάντλησης των υδάτων -που διαθέτει και το ίδιο το πλοίο- θα προχωρήσουν σε πρόχειρη στεγανοποίηση του ρήγματος, προκειμένου το πλοίο να μπορεί να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για εργασίες επισκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί από σήμερα δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Πάντως φως στα αίτια της προσάραξης του Blue Star Patmos αναμένεται να δώσει η επεξεργασία των στοιχειών του Voice Data Recorder (VDR) (σσ πρόκειται για τον ειδικό υπολογιστή που καταγράφει όλα τα δεδομένα και τις συνομιλίες στη γέφυρα του πλοίου).
Λόγω του ατυχήματος αποφασίστηκαν τροποποιήσεις δρομολογίων από την blue star ferries.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου