Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Έρχεται ο νόμος που θα καταργήσει τις απεργίες

Έρχεται ο νόμος που θα καταργήσει τις απεργίεςΘα περιλαμβάνεται ως διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Νόμο που ουσιαστικά θα θέτει υπό κατάργηση τις απεργίες θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και αφορά όλες τις εκκρεμείς εργασιακές και ασφαλιστικές διατάξεις, που απορρέουν από... τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», στο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει την αύξηση της απαρτίας στα πρωτοβάθμια σωματεία στο 51%, προκειμένου να διεξαχθεί ψηφοφορία για την πραγματοποίηση απεργίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η λήψη απόφασης για απεργία γίνεται έτσι δυσκολότερη, καθώς θα συνδυαστεί και με την αλλαγή της προειδοποίησης αφού θεωρείται πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που ισχύει μέχρι σήμερα, για 24 ώρες στον ιδιωτικό τομέα και για 4 μέρες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αλλαγές αναμένεται να προβλέπονται και για τη διαδικασία της μεσολάβησης ενώ άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει τελικά με την ανταπεργία (Lock-out). Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές ζητούν ο εργοδότης να έχει το δικαίωμα να μην αποδέχεται την κήρυξη απεργίας και να αντικαθιστά το προσωπικό εφόσον προχωρήσει στην απεργία, όπως ισχύει σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου