Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Τα κρινάκια πρωταγωνιστής σ' εκδήλωση του Δήμου Χίου

Μια ξεχωριστή δράση, θα γίνει την Κυριακή 27 Αυγούστου στη Βολισσό. 

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο ένα σπάνιο μεσογειακό φυτό, το κρινάκι που φυτρώνει στην άμμο σε παραλίες της Βόρειας Χίου. 

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Συγκεκριμένα, εγώ το γνώρισα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, τη δεκαετία του '70,  όταν έκανα μπάνιο στην παραλία που το ονομά της προέρχεται από τα κρινάκια.

Φυσικά αναφέρομαι στην παραλία των Λευκαθίων που δυστυχώς...
οι αυθαιρεσίες που έγιναν εκεί κυρίως τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την κατασκευή μαντρότοιχου στη μια πλευρά της,  αυτή που είναι προς τη Λήμνο, έχει εξαφανίσει το σπάνιο αυτό είδος φυτού που φύτρωνε εκεί και μοσχομύριζε όχι μόνο η παραλία, αλλά και ολόκληρη η περιοχή.

Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί σε ανάρτησή μας την παραμονή του εορτασμού της Αγίας Μαρκέλλας, το 2009, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.  Δείτε το σχετικό άρθρο.

Η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Αμανής διοργανώνουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση και καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν να μάθουν, να φωτογραφίσουν και να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό αυτό λουλούδι!



Το πρόγραμμα της δράσης, περιλαμβάνει ενημέρωση, συζήτηση και παρουσίαση από την ειδικό Αντωνία Αγά, του σπάνιου αυτού λουλουδιού στο Σχολείο της Βολισσού στις 10 το πρωί και έπειτα θα ακολουθήσει παρατήρηση στο φυσικό του περιβάλλον, στην παραλία του Μάναγρου στις 12 το μεσημέρι.

Για την διευκόλυνση των επισκεπτών θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 8.15 π.μ. από το Δημαρχείο της Χίου και θα επιστρέψει στις 6.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου