Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Άθλος Ουκρανού πιλότου που προσγείωσε αεροπλάνο στα τυφλά


Άθλος Ουκρανού πιλότου που προσγείωσε αεροπλάνο στα τυφλάΔείτε το βίντεο με την προσπάθεια
 
Οι συνθήκες πτήσης από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης προς την πόλη Ερκάν στα Κατεχόμενα της Κύπρου, που βιώσαν οι πιλότοι, το πλήρωμα και οι επιβάτες της AtlasGlobal μπορούν να χαρακτηριστούν και εφιαλτικές.

Το αεροσκάφος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του βρέθηκε...
εν μέσω σφοδρής θύελλας, με χαλάζι στο μέγεθος αυγού, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αεροπλάνο, αχρηστεύοντας μάλιστα και τον αυτόματο πιλότο.
 
Ο πιλότος ωστόσο κατάφερε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ πιλοτάροντάς το στα τυφλά, παρά τις ζημιές που είχαν προκληθεί από χαλάζι.

Σύμφωνα με τον Independent, o Αλεξάντερ Ακόποφ, πιλότος του Airbus A320, παρασημοφορήθηκε για την πράξη του, η οποία πιθανότατα έσωσε τις ζωές των 121 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματος.

«Πετάω εδώ και 30 χρόνια. Λοιπόν, το είδατε το αεροπλάνο να προσγειώνεται; Ήταν εντάξει; Οι επιβάτες είναι ζωντανοί. Είναι φυσιολογικό. Αυτή είναι η επαγγελματική μας αξιοπιστία» είπε σε τοπικά ΜΜΕ, συμπληρώνοντας πως τα συστήματα δεν ενημέρωσαν για την κακοκαιρία. «Ήταν δύσκολο, αλλά το σημαντικό είναι πως οι άνθρωποι είναι ζωντανοί».

Το χαλάζι άρχισε να χτυπά με σφοδρότητα το πιλοτήριο 10 λεπτά μετά την απογείωση, οπότε ο Ακόποφ έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, το οποίο ωστόσο ήταν κλειστό για άλλες πτήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου