Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Εφοριακοί σαρώνουν τα τουριστικά σκάφη

Εφοριακοί σαρώνουν τα τουριστικά σκάφηΟι πρώτοι παραβάτες πιάστηκαν ήδη

Ελέγχους σε τουριστικά σκάφη άρχισαν ειδικά κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με το Λιμενικό και ήδη στην «τσιμπίδα» πιάστηκαν οι πρώτοι παραβάτες.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι αφορούν σε σκάφη που πραγματοποιούν περιηγήσεις στα νησιά του Αιγαίου και τα συνεργεία της ΑΑΔΕ ερευνούν εάν το ποσό που έχει γραφεί στο...
ναυλοσύμφωνο ως είσπραξη συμπίπτει με αυτό που πραγματικά εισέπραξε η επιχείρηση.

Η αρχή έγινε στη Σαντορίνη, όπου σε σκάφος που πραγματοποιούσε τη διαδρομή Βλυχάδα- Ηφαίστειο στο ναυλοσύμφωνο είχε γραφεί το ποσό των 200 ευρώ ως συνολική είσπραξη για μια περιήγηση. Ωστόσο, από επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι της Βλυχάδας, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισπραχθεί 1.500 ευρώ.

Στη συνέχεια των ελέγχων ανακάλυψαν πέντε τουριστικά σκάφη που είχαν εισπράξει από 1.500- 2.500 ευρώ ανά διαδρομή, ωστόσο τρία από αυτά είχαν αναγράψει πολύ μικρότερα ποσά στα ναυλοσύμφωνα, ενώ τα υπόλοιπα δύο δεν είχαν δηλώσει ούτε ένα ευρώ. Στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των σκαφών επιβλήθηκε, εκτός από το πρόστιμο, και αναστολή της λειτουργίας τους για 48 ώρες.

Με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ειδικές ομάδες ελεγκτών θα «σαρώσουν» όλα τα νησιά του Αιγαίου με στόχο την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Παράλληλα, επιβάλλονται συνεχώς οι ποινές του 48ωρου «λουκέτου» για φοροδιαφυγή (κυρίως μη έκδοση αποδείξεων) σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΑΑΔΕ, τις τελευταίες ημέρες μπήκε «λουκέτο» στην πιο γνωστή ψαροταβέρνα της Ίου (στον Μυλοπότα), σε κατάστημα με τουριστικά είδη στη Σύρο, σε εστιατόριο στην Περίσσα της Σαντορίνης, σε δύο εστιατόρια στην Πάρο, σε λούνα- παρκ στην Καλαμαριά, σε καφέ- μπαρ στη Νικήτη Χαλκιδικής, σε εστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας και σε δύο beach- bar στη Νέα Πέραμο Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου