Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Συνελήφθη Αλβανός στη Βολισσό για χασισοκαλλιέργια

Μετά από μια σειρά συλλήψεων που έγιναν στο γειτονικό μας νησί, τη Λέσβο, τις τελευταίες μέρες, για ναρκωτικά, χθες Τρίτη 29/8, το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου και του Αστυνομικού Σταθμού Αμανής Χίου ξερίζωσαν περισσότερα από 50 δενδρύλια κάνναβης (χασίς), από την περιοχή του Ροδώνα στη Βολισσό, στην Βορειοδυτική Χίο, ενώ συνέλαβαν 49χρονο Αλβανό, τον Λ.Σ.  που φέρεται ότι τα είχε φυτέψει.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ο Λ.Σ. ζει αρκετά χρόνια στη Βολισσό με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του και ουδέποτε είχε...
δώσει δικαίωμα για οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο εναντίον του. Μέχρι στιγμή δεν έχει προκύψει σύνδεση της χασισοφυτείας με άλλον ομοεθνή του ή ημεδαπό, που να ζει στη ευρύτερη περιοχή. Η έρευνα της αστυνομίας βέβαια συνεχίζεται. 

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν αστυνομικοί από της Ασφαλείας Χίου και του Αστυνομικού Σταθμού Αμανής Χίου και στενή παρακολούθηση που έκαναν στον συλληφθέντα Αλβανό, βρήκαν, σε αγροτική περιοχή, και ξερίζωσαν 50 χασισόδεντρα ύψους, 0,9 έως 2,8 μέτρα, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι αστυνομικοί είχαν θέσει τη χασισοφυτεία και το συλληφθέντα υπό στενή παρακολούθηση και τον συνέλαβαν την ώρα που πήγε στο εν λόγω χωράφι για να εκτελέσει εργασίες και να ποτίσει.

Πριν από τέσσερις μέρες στις 26/8, είχαν συλληφθεί στη Λέσβο τρεις Αλβανοί ηλικίας, 28, 33 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας (1) ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είναι κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Η ανακοίνωση της  Αστυνομίας
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Βορείου Αιγαίου, στο οποίο σημειώνονται τα παρακάτω:

«Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες (29-08-2017) το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου και του Αστυνομικού Σταθμού Αμανής Χίου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων,  εντοπίστηκε στην προαναφερόμενη περιοχή, η παραπάνω φυτεία και ακολούθως ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Ο 49χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα στον χώρο της φυτείας, όπου μετέβηκε για την πραγματοποίηση εργασιών και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πενήντα (50) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,9 έως 2,8 μέτρα, καθώς και διάφορα σύνεργα (πλαστικά δοχεία, λάστιχο ποτίσματος κ.α.) που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργειά τους.

Επίσης, σε παρακείμενο χώρο εντοπίστηκε πηγάδι, το οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου