Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΕΝΦΙΑ: Ξεχάστε επιστροφή φόρου και δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Ξεχάστε επιστροφή φόρου και δόσεις | Newsit.grΣχεδόν 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι ήταν οι τυχεροί - άτυχοι των φετεινών φορολογικών δηλώσεων αφού βρέθηκαν με επιστροφή φόρων. Αυτή θα μείνει όμως μόνο στα χαρτιά.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, από φέτος προβλέπεται ο αυτόματος συμψηφισμός των επιστροφών φόρου και για ποσά κάτω των...
1.500 ευρώ με οφειλές φόρου είτε αυτές είναι ληξιπρόθεσμες, είτε είναι βεβαιωμένες.

Οι ΔΟΥ λοιπόν αυτεπάγγελτα θα αναζητούν από το TAXISnet  αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας ακόμα και αν τα προς πληρωμή ποσά είναι κάτω των 1.500 ευρώ. Μέχρι τώρα έπρεπε ο ίδιος ο φορολογούμενος να μεταβεί στην εφορία και να αιτηθεί συμψηφισμό.

Οι παγίδες

Η μια έχει να κάνει με το εξής:
  • Αν ο φορολογούμενος έχει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 1.000, τότε η επιστροφή φόρου θα καλύψει το μισό του χρέους για τον ΕΝΦΙΑ αλλά ο φορολογούμενος θα πρέπει να βρει άλλα 500 ευρώ για να πληρώσει το υπόλοιπο χάνοντας το δικαίωμα να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις των 200 ευρώ.
  •  Η άλλη έχει να κάνει με την ασφαλιστική ενημερότητα. Για να πάρει την επιστροφή του θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερος. Αν βρεθεί ότι έχει οφειλές τότε και εκεί η επιστροφή θα πηγαίνει υπερ πίστεως, μάλλον καλύτερα, υπερ ασφαλιστικών ταμείων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου